klaas hummelKlaas Hummel (1960) is een vastgoed-ondernemer met jarenlange ervaring op de internationale financiële- en vastgoedmarkt. Hummel is met name actief in Duitsland en Nederland. Hij is eigenaar van het Duitse ‘Propertunities Immobilien & Consulting GmbH’ en het Nederlandse ‘Lapidus Holding’. Het bedrijf Propertunities legt de focus op vastgoed consultancy, waar Lapidus Holding zich bezighoudt met het investeren in vastgoed.
Met Lapidus Holding is Hummel onder andere eigenaar van verschillende Center Parcs parken in Nederland, Duitsland en Frankrijk.

De in Rotterdam geboren Klaas Hummel kwam na een Heao-opleiding terecht bij de kaderwerving van de Amro bank. Na het voltooien van de academische opleiding van de Amro, maakte hij carrière bij de bank. Om zijn financiële achtergrond uit te breiden met kennis op het gebied van vastgoed stapte hij over naar Aegon Vastgoed en later naar Rodamco. Hummel viel op en werd door Sal Oppenheim gevraagd een Zweeds fonds voor vastgoedinvesteringen te beheren. Het fonds presteerde goed en Hummel werd door de Zweedse Centrale Bank gevraagd als crisismanager voor een aantal Zweedse banken.

Na zijn werk voor de Zweedse banken ging Hummel investeren voor eigen rekening. In de jaren 90 kocht hij Amsterdamse complexen zoals het winkelcentrum op het Delflandplein en het World Fashion Centre; complexen die hij herontwikkelde. In 2005 zocht Hummel de Duitse markt op en zette er het in Düsseldorf gesitueerde ‘Propertunities Immobilien & Consulting GmbH’ op. De firma biedt diensten als projectmanagement en propertyconsulting. Projecten waaraan Propertunities heeft meegewerkt zijn te vinden in grote Duitse steden als Berlijn, Hamburg en Düsseldorf.

In 2015 kondigt Hummel zijn Lapidus Holding de verkoop aan van meer dan 500 vakantiehuisjes, gelegen in Center Parcs Port Zélande.

Interessante links:
Klaas Hummel verkoopt 330 vakantiewoningen in één transactie
– Klaas Hummel transformeert historisch partijkantoor PvdA
– 
Klaas Hummel: Tuchtrechter tikt taxateur fiscus op vinger
– Klaas Hummel verkoopt Center Parcs-huisjes aan particulieren