Center Parcs en Klaas Hummel verkopen in recordtijd vakantiepark Port Zélande

Amsterdam, 2 december 2016

De Pierre & Vacances Center Parcs Group (PVCP) en Lapidus Holding, een bedrijf van vastgoedondernemer Klaas Hummel hebben in iets meer dan een jaar tijd de 564 vakantiewoningen van het bekendste vakantiepark van Nederland, Center Parcs Port Zélande, verkocht.
De verkoop van losse woningen liep uitstekend maar kwam in een stroomversnelling nadat een groep van buitenlandse institutionele beleggers belangstelling toonde om de nog niet verkochte woningen te willen verwerven. Een consortium onder leiding van de Franse assetmanager Atream, betaalde meer dan 78 miljoen euro voor de laatste 330 beschikbare Nederlandse vakantiewoningen en voor de centrale voorzieningen van het park die langjarig zijn verhuurd aan PVCP. De overige 234 woningen waren eerder in iets meer dan een jaar tijd aan particuliere beleggers verkocht waarbij PVCP de woningen langjarig terughuurt en de kopers een vast of variabel rendement per jaar garandeert gedurende vijftien jaar. In totaal heeft de verkoop van de 564 vakantiewoningen en de centrale voorzieningen meer dan 140 miljoen euro opgebracht. In deze opbrengst is begrepen een bedrag van 25 miljoen euro dat zal worden aangewend voor de upgrading van het park. Door deze verkoop zal de upgrading die al in uitvoering is, gereed zijn voor het zomerseizoen van 2017.

Het consortium koopt het vastgoed van de Nederlandse vastgoedondernemer Klaas Hummel die via Lapidus Holding directeur en grootaandeelhouder is van Port Zélande BV, de nu voormalig eigenaar en verkoper van het vastgoed. “Wij merken dat de institutionele markt nu ook op zoek is naar kwalitatief verhuurd onroerend goed in het recreatieve segment”, aldus vastgoedondernemer Klaas Hummel.

Lees het volledige bericht op: https://vastgoedjournaal.nl/news/29607/klaas-hummel-verkoopt-330-vakantiewoningen-in-een-transactie-aan-institutionele-beleggers of op http://www.vastgoedweb.com/consortium-koopt-laatste-vakantiewoningen-port-zelande-klaas-hummel/